Available 24/7 - Call 208-375-2212

site image
local_florist
Buddhist 03

       


Ne Hangdi Nguyen

December 2, 2018

Ne Hangdi Nguyen was born in Ben Tre, Viet Nam on 1940, and passed away in his Boise home on December 2, 2018 at the age of 78. 

Ne attended police academy and served for the South army during the Vietnam War which resulted in him being captured and served 7 years as a prisoner of war. He could’ve avoided prison if he was to leave for the USA; however, as a man of high character and family, he refused to leave his wife and daughter behind. As a result of his serving time as a POW, he and his family got sponsored to come to the US in 1995. He arrived in Boise, Idaho and fell in love with the place. His first and only job in the US was CNA which suited him perfectly because he loved to help people. He was the nicest and warmest person you would ever meet. Everyone who knew Ne just adored him.

Ne met his beloved wife, Thuy Nguyen and were together for over 48 years. The bond created 3 wonderful children, Thao, Thang, and Thien. Ne loved his family unconditionally. He was an amazing husband, dad and grandfather. He had 4 grand-children who he loved to visit and play with. He spent most of his summer days working in his garden and taking care of the animals. His biggest passion is to help others in need whether it through charity or his skills as a therapeutic massage.

A celebration of Ne’s life will be held at 11:00AM – 5:00PM on December 8 and 7:00AM-8:00AM on December 9, 2018 at Cloverdale Chapel located at 1200 N Cloverdale Road, Boise, Idaho.

You are forever in our hearts, Dad. You are loved beyond words and missed beyond measure. We love you so much.

   Nê Hangdi Nguyễn sinh năm 1940 tại Bến Tre, Việt Nam và từ trần tại gia quyến ngày 2 tháng 12 năm 2018 hưởng thọ 78 tuổi.

   Ông học ở học viện cảnh sát quốc gia và phục vụ cho quân đội Việt Nam Cộng Hòa trong chiến tranh Việt Nam, dẫn đến việc ông bị bắt cải tạo 7 năm tù nhân chiến tranh. Ông đã có thể tránh được nhà tù nếu ông lên trực thăng theo lính Mỹ. Tuy nhiên, là một người yêu thương gia đình, ông đã chọn ở lại bên vợ và con gái của mình. Sau khi rời trại cải tạo năm 1981, ông và gia đình đã được tài trợ để đến Hoa Kỳ vào năm 1995. Ông đến Boise, Idaho và cảm mến nơi này. Công việc đầu tiên và duy nhất của ông ở Mỹ là CNA (Certified Nurse Assistant). Đó là một công việc thích hợp bởi ông thích giúp đỡ mọi người. Ông là người nhân hậu và tình cảm nhất mà nhiều người từng gặp. Mọi người ai cũng yêu mến ông.

  Ông đã gặp người vợ yêu quý của mình, bà Thủy Nguyễn và họ sống hạnh phúc bên nhau hơn 48 năm. Từ tình yêu đó, họ có 3 người con, 1 con gái và 2 con trai. Ông vô cùng yêu thương gia đình mình. Ông là một người chồng, người cha và người ông tuyệt vời. Ông lúc nào cũng hy sinh, nhường nhịn cho vợ con có được phần hơn. Ông có 4 đứa cháu mà ông rất yêu thương. Ông thích đến thăm và chơi với các cháu. Ông dành hầu hết những ngày hè của mình để làm vườn và chăm sóc thú nuôi. Niềm đam mê lớn nhất của ông là quyên góp cho từ thiện. Ông có một bàn tay rất kì diệu. Những ai bị đau nhức luôn tìm tới ông để xoa bóp.
 
    Ông ra đi quá đột ngột và bàng hoàng với tất cả mọi người, tuy nhiên tình yêu thương vô bờ bến của ông vẫn còn đây. Dù ông đã ra đi mãi mãi thì ông vẫn luôn ở trong tim của chúng ta.
 
   Tang lễ của ông được cử hành trọng thể, tại nhà tang lễ Cloverdale. Gia đình chúng tôi xin chân thành cảm tạ tới toàn thể quý thân bằng quyến thuộc, bạn hữu xa gần đã tới chia buồn và tiễn đưa ông về nơi an nghỉ cuối cùng. Trong lúc tang gia bối rối có điều gì sơ sót gia đình kính mong được mọi người lượng thứ. Xin chân thành cám ơn!

 

 

 

© 2019 Cloverdale Funeral Home and Memorial Park. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Terms of Service